joi, 8 decembrie 2016

DERMATITA SEBOREICA

DERMATITA SEBOREICA este o boala frecventa, cronica, eczematoasa, in care leziunile apar pe ariile seboreice dintre sprancene, la nivelul fetei, sub si pe langa aripile nazale. Se mai numeste eczema seboreica. Ea apare deci in regiunile cu productie inalta de sebum. Patogenia sa nu este complet elucidata, existand insa legaturi cu supraproductia de sebum, dar si cu Malasenzia furfur (ciuperca Pitirosporum ovale). Ciuperca poate fi izolata din leziunile de dermatita seboreica atat la adult cat si la copil, neexistand insa o relatie intre numarul de ciuperci si severitatea formei de dermatita seboreica.
Un rol cauzant pentru mecanismul imun impotriva ciupercii Malasensia furfur nu a fost niciodat dovedit, desi a fost suspectat. Dermatita seboreica infantila incepe la o saptamana dupa nastere cu coji, scuame aderente la varful capului si fontanelele anterioare. Se pot extinde si preteaza la confuzii de diagnostic cu psoriazisul sau cu dermatita atopica infantila.
Boala Leiner este o identitate nedefinita in care nu se poate preciza care dintre cele 3 boli apare la nou nascuti. Tratamentul dermatitei seboreice infantile se produce prin masuri simple de ingrijire emoliente, ca urmare a caracterului sau autolimitat. Daca formele sunt foarte extensive se folosesc bai si creme cu ketokonazol, precum si sampoane pentru eliminarea scuamelor.
Tratament Dermatita Seboreica
Tratamentul dermatitei seboreice a adultului se face conform indicatiilor medicului dermatolog .

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu