joi, 24 iulie 2014

Viata sexuala a barbatilor dupa 40 ani

Viata sexuala a barbatilor dupa 40 ani

Viata sexuala a barbatilor: modificari datorate varstei

Principalele modificari in viata sexuala a barbatilor se datoreaza imbatranirii: Scaderea testosteronului (hormon sexual masculin), conduce la schimbari in viata sexuala pe masura avansarii in varsta. Aceste schimbari includ :
- cantitatea de sperma se reduce
- erectia se obtine intr-un timp mai lung
-... erectia nu mai este ferma
- orgasmul si ejacularea se obtin mai greu
- timpul de revenire (perioada intre doua erectii) atinge 12-24 ore
- forta ejacularii se reduce
- apetitul sexual se reduce

Disfunctia erectila (impotenta) este o problema obisnuita a barbatilor in varsta; ea consta din imposibilitatea atingerii si mentinerii unei erectii adecvate unui contact sexual. Medicamente cum sunt sildenafil (Viagra), vardenafil (Levitra) si tadalafil (Cialis) pot ajuta la obtinerea si mentinerea erectiei adecvata unei activitati sexuale. Statisticile arata ca aproximativ 5 % din barbatii in varsta de 40 ani si respectiv 15-25 % din barbatii in varsta de 65 ani prezinta disfunctie erectila.

Scaderea testosteronului

Pe masura imbatranirii unui barbat, nivelele sale de testosteron se reduc progresiv, stabilizandu-se in jurul varstei de 60 ani. Majoritatea barbatilor observa o modificare in viata lor sexuala in jurul varstei de 60-65 ani. Scaderea testosteronului reprezinta principalul motiv pentru modificarile care au loc in viata sexuala a barbatilor. Terapia de substitutie cu testosteron a devenit foarte populara pentru barbatii in varsta, insa acest tip de tratament este controversat si trebuie administrat cu prudenta. Cresterea masei musculare prin exercitii fizice precum si o dieta adecvata, pot contribui la mentinerea unui nivel sanatos de testosteron.

Afectiunile cardiovasculare, hipertensiunea arteriala si sanatatea sexuala

Toate afectiunile inimii influenteaza circulatia sangelui in organism. Atunci cand arterele devin mai inguste si mai rigide, circulatia sangelui este restransa. Acest lucru poate face dificila erectia la barbat, deoarece erectia depinde de capacitatea sangelui de a inunda penisul. Controland hipertensiunea arteriala sau alte afectiuni cardiace, prin schimbarea stilului de viata sau prin admnistrarea de medicamente, se poate imbunatati performanta sexuala.

Diabetul si sanatatea sexuala

Multi barbati cu diabet duc o viata sexuala normala. Cu toate acestea, diabetul poate conduce la impotenta, adica imposibilitatea de face sex. Barbatii diabetici prezinta un risc de 3 ori mai mare de a avea disfunctie erectila comparativ cu barbatii fara diabet, si asta cu circa 15 ani mai devreme. Exista insa numeroase medicamente care pot ajuta un barbat diabetic sa isi imbunatateasca viata sexuala. Discuta cu medicul tau !

Durerea si sanatatea sexuala

Numeroase probleme de sanatate, cum ar fi artrita, durerea de spate sau herpesul Zoster, pot afecta viata sexuala datorita durerii provocate. Totodata, aceste afectiuni pot altera dispozitia, somnul si comportamentul. Incearca diferite pozitii si tehnici sexuale. Discuta cu medicul tau despre tratamentul durerii in cazul tau !

Incontinenta si sanatatea sexuala

Incontinenta reprezinta pierderea controlului vezicii urinare, care poate conduce la pierdere de urina. Aceasta afectiune apare datorita imbatranirii. Frecvent, scurgerea de urina apare in timpul unui efort fizic, al rasului sau al efortului de tuse. In timpul actului sexual, vezica urinara este supusa unei presiuni suplimentare. Barbatii cu incontinenta urinara devin tematori de actul sexual. Controleaza-ti incontinenta prin mijloace comportamentale sau medicale, pentru a reduce substantial scurgerea de urina in timpul actului sexual.

Medicamentele si sanatatea sexuala

Unele medicamente prescrise pentru tratamentul anumitor afectiuni pot interfera cu viata sexuala si actul sexual in sine. De exemplu, unele medicamente contra hipertensiunii arteriale, antidepresivele si medicamentele pentru diabet, pot afecta erectia la barbat, aceasta nemaiputand fi mentinuta corespunzator. Totodata, aceste medicamente reduc apetitul sexual. Poti sa alegi medicamente alternative daca cele pe care le iei iti afecteaza viata sexuala prin efectele lor secundare. Discuta cu medicul tau !

Alcoolul si sanatatea sexuala

Consumul exagerat de alcool poate conduce la disfunctie erectila (impotenta) la barbati.

Prostatectomia: chirurgia prostatei

Prostatectomima reprezinta o interventie chirurgicala care extirpa partial sau total prostata barbatului. Aceasta operatie se efectueaza de regula pentru tratamentul unei prostate marite sau al cancerului de prostata. Consecinta aceste interventii poate fi incontinenta urinara sau impotenta sexuala. Inainte de a efectua o prostatectomie, discuta cu medicul tau despre viata ta sexuala.

Concluzii

Daca nu esti multumit cu viata ta sexuala, discuta cu medicul tau ! Schimbarea medicatiei, a conditiilor de viata precum si tratamentul in sine al problemelor tale sexuale te pot ajuta substantial !...DIN PACATE, POTENTA FOARTE MULTOR BARBATI INTRE 20-40 DE ANI, ESTE MAI REDUSA DECAT A CELOR PESTE 40 DE ANI!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu