joi, 24 iulie 2014

Peeling-ul facial - o intinerire a tenului

Peeling-ul facial - o intinerire a tenului
Peeling-ul facial este o metoda de reintinerire a fetei si consta in aplicarea unei substante chimice care curata pielea de celule moarte si stimuleaza regenerarea celulara. Este conceput pentru a curata pielea de imperfectiuni cum ar fi ridurile fine, petele cauzate de expunerea la soare si leziunile cauzate de acnee. Peeling-ul poate fi realizat si cu a...jutorul laserului.
Peeling-ul superficial este mai bland si poate fi utilizat pentru toate tipurile de piele. Este utilizat pentru a imbunatati modificarile de pigmentare ale pielii si cicatricile lasate de acnee. Solutia contine un acid diluat (de obicei AHA - alfahidroxiacid). Cateodata se mai foloseste si zapada carbonica. Dureaza intre doua si sapte minute dupa care se foloseste apa pentru a neutraliza solutia si a o indeparta de pe piele.
Nu necesita foarte mult timp pentru refacere. In orele care urmeaza tratamentului, doar o simpla roseata este vizibila. Sedintele de peeling trebuie repetate de cel putin patru ori pentru o actiune completa asupra pielii.
Peeling-ul mediu permite obtinerea unor rezultate mai rapide multumita unei descuamari controlate de la 3 la 7 zile. Are o actiune mai eficienta asupra cicatricelor provocate de acnee si a petelor.
Peeling-ul profund are rezultate spectaculoase si nu este realizat decat de specialisti.
Cum functioneaza?
Dupa o pregatire a fetei care dureaza trei saptamani si care consta in aplicarea dimineata si seara a unor creme pe baza de vitamina C si acid de fructe, medicul aplica pe fata o solutie de acid gicolic sau pe baza de aci salicilic. In saptamana care urmeaza, pielea se descuameaza microscopic si dupa cele patru sedinte de peeling epiderma este complet refacuta.
Care sunt consecintele?
Imediat dupa tratament, pielea se inroseste. In cazul expunerii la soare, trebuie utilizata o crema protectoare. Dupa cele patru sedinte, se observa deja disparitia cicatricelor, inchiderea porilor si atenuarea ridurilor.
In cazul peeling-ului supeficial, pacienta simte mici furnicaturi in piele, dar se poate intoarce la activitatile zilnice in ora imediat urmatoare.
Dupa un peeling mediu, exista o senzatie de fierbinteala, iar pacienta trebuie sa ramana in casa cel putin 48 de ore.
Peeling-ul profund necesita anestezia locala a pacientei. Epiderma se descuameaza si se regenereaza integral si sunt necesare 10 zile de izolare.
Ce peeling ti se potriveste?
Daca ai mai putin de 40 de ani, iti este recomandat peeling-ul superficial. Il poti afce mai ales daca esti fumatoare, ai porii dilatati, iar tenul tau pare amenintat de apritia ridurilor.
Ai pete sau cicatrice provocate de acnee? Pelling-ul mediu este cel m ai potrivit pentru tipul tau de ten.
Peeling-ul profund este indicat peroanelor mai in varste de 40 de ani cu riduri evidente pe frunte, in jurul ochilor sau in coltul buzelor.
Orice tip de peeling facial vei suporta, ingrijirea de diniante si de dupa interventie este indispensabila pentru a obtine rezultate depline.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu