joi, 24 iulie 2014

Cancerul de piele,

Cancerul de piele, tumoră malignă a celulelor care alcătuiesc pielea

Cancerul de piele este o tumoră malignă a celulelor care alcătuiesc pielea. Mai mult decât atât, cancerul de piele reprezintă o importantă problemă de sănătate peste tot ...în lume prin numărul mare de cazuri noi ce apar în fiecare an, dar și din cauza impactului pe care această afecțiune îl are asupra individului și societății.

Cauzele care declanșează cancerul de piele sunt în primul rând de natură genetică, la care se adaugă expunerea la radiațiile solare și ultraviolete, dar și comportamentul individului la soare.

”În ultimii ani s-au făcut achiziții moderne în înțelegerea cauzelor care declanșează cancerul de piele. Genetica reprezintă principala cauză a cancerului de piele. (...) În ceea ce privește cancerul provenit din celulele din epiderm, fără îndoială că radiațiile ultraviolete reprezintă cea mai importantă cauză de apariție a cancerului de piele. Astfel la persoanele blonde, expunerea la soare neprotejată este o caracteristică pentru melanom, iar expunerea zilnică neintermitentă caracterizează riscul pentru epiteliom sau carcinom”,

, cancerul de piele poate fi prevenit atâta timp cât sunt respectate anumite reguli. Astfel individul trebuie să își cunoască tipul de piele și riscul pentru cancerul de piele, istoricul familial, antecedentele familiale și să evite expunerea prelungită la soare.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu