sâmbătă, 3 mai 2014

TRATAMENT IN HERPES

TRATAMENT IN HERPES

 OK, toti dermatologii (si nu numai, si tot felul de alti medici) va vor spune ca NU EXISTA TRATAMENT PENTRU HERPES. Care este adevarul? Pai este nuantabil:
-partea proasta - nu exista tratament curativ pt herpes simplex (care sa VINDECE herpesul) virusul odata luat , ramane in organism forever, si reapare cand si cand.. mai precis cand scade imunitatea..



-partea fericita:  daca aveti herpes frecvent, oral sau genital, sau daca simtiti inainte sa apara herpesul (de obicei se simt niste intepaturi locale si o senzatie de disconform..)  atunci exista tratament de aplicat, tratament care face urmatoarele doua lucuri:
1. scade durata de evolutie a herpesului
2. face sa apara mult mai rar herpesul


Si ma refer la aciclovir2 g/zi timp de 3-5 zile la aparitia de herpes bucal sau genital, urmat timp de 1 an de  aciclovir1,2 g/zi.
Dupa 1 an se opreste tratamentul si se astepata sa se vada daca mai apare sau nu herpes atat de frecvent. Aceasta se numeste terapia supresiva cu aciclovir in herpes simplex. (NU se administreaza dozele astea la batrani sau la cei cu probleme renale, si pacientul trebuie sa bea mult apa in rasptimul acesta pentru ca medicamentul sa nu precipite in rinichi- poate da necroza trubulara acuta).
Mai se folosesc Valaciclovir si Famciclovir, tot asa in terapii dintr-astea de 1 an. Sigur, nu se recomanda sa administrati vreun tratament fara sa va vada inainte un medic..

Ideea este ca..recurentele (reaparitiile) herpesului se raresc cu timpul.
Sa nu uit: daca va stiti cu herpes genital sau stiti ca partenerul are herpes genital (el va spune probabil ca “a avut”, dar sigur ca inca are..) este indicat sa va protejati in timpul actului sexual : utilizat prezervativul!!
…V-am spus ca doar 1 din 4 pacienti infectati cu herpes genital stie ca are acest herpes genital? 3 din 4 pacienti nu stiu sa aiba virusul, de multe ori fiind asimptomatic, fara manifestari…

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu